Engeguem campanya de captació de fons per fer front a la COVID-19

Les entitats d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual greu amb necessitat d’acompanyament permanent veuen multiplicades les despeses amb motiu de la COVID-19. Això suposa una necessitat de liquiditat imminent per a la compra extraordinària de material, per a la desinfecció de les instal·lacions i per al pagament del personal complementari a les baixes per confinament.

Durant el curs, la Fundació Aspasim atén al voltant de 284 persones amb discapacitat intel·lectual severa en escoles, tallers i llars. D’aquestes, 70 estan vivint en 10 llars residència en diferents barris de Barcelona. Algunes d’elles tutelades per la Generalitat i diverses entitats. Es tracta de pisos amb un suport permanent de professionals de l’atenció social que conviuen diàriament amb les persones amb discapacitat, vetllen per la seva cura i promouen la seva autonomia i participació a la comunitat.

Des de la declaració del Decret d’estat d’alarma, s’han aturat les activitats en escoles i tallers, i tots els professionals d’Aspasim que no són població de risc s’han dedicat a cobrir torns a les llars, en les quals es treballa per mantenir l’estabilitat clínica de persones en confinament amb discapacitat intel·lectual greu, trastorns de conducta, trastorns de l’espectre de l’autisme, etc. Una tasca tan bonica com complexa.

Les mesures de distanciament social han fet necessària la compra de mascaretes i d’alcohols i gels desinfectants. A més, fins al moment, tres persones en tres llars diferents han estat diagnosticades de COVID-19, la qual cosa ha suposat la seva hospitalització amb l’acompanyament de professionals especialitzats, la desinfecció de les llars on vivien, la rotació d’aproximadament 30 professionals —amb qui havien estat en contacte les persones afectades—, la incorporació d’equips de protecció individual (EPIs) i l’aïllament preventiu d’altres companys amb símptomes de coronavirus… A més, ha comportat una tasca ingent de coordinació i suport emocional, perquè les persones que fan atenció social també tenen els seus familiars a càrrec.

Enfront d’aquesta situació, la Fundació Aspasim ha demanat el suport econòmic de les famílies vinculades a l’entitat i està treballant per tal que l’Administració pública es faci càrrec de tantes despeses com sigui possible, tot i que les aportacions d’informació, material i recursos són fins ara insuficients.

Així, cal un suport extraordinari per tal que la Fundació Aspasim, com tantes altres entitats del món social, pugui fer front a la situació de crisi sanitària i la consegüent emergència social que estem vivint.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Contactar

Rellena el formulario siguiente y te contactaremos lo antes posible.