Elisava col·labora amb Aspasim a la reforma de Xinxeta, Nino Baldufa, Selva Empordà i Habitatge

Aspasim, entitat que atén a persones amb discapacitat intel.lectual en diferents tipologies de serveis, entre d’ells, una xarxa de 10 llars residencials repartides per la ciutat de Barcelona, té l’objectiu de satisfer les necessitats de suport dels seus residents els quals han anat construint gran part de les seves vides en aquests espais. En aquest moment, hem de regularitzar l’orientació administrativa original dels pisos, realitzant una reforma exhaustiva dels espais. Això permetrà, a més d’una millora de la qualitat de vida i del confort de les persones residents, la continuïtat de la convivència, juntament amb els seus companys i educadors al mateix entorn on s’ha generat una unitat familiar i un espai significatiu per a ells.

 

En aquest sentit, una selecció de vuit estudiants de tercer curs del Grau en Disseny d’Elisava han dut a terme un projecte de reforma d’interiors de 4 habitatges de diferents tipologies a diferents localitzacions de Barcelona —Vila Olímpica, Eixample, Sants, Vallvidrera— a col·laboració amb ASPASIM.

 

El projecte està pensat perquè els usuaris dels habitatges projectats estiguin repartits bàsicament per rangs d’edat –infants, adolescents, joves i adults–, tot i que no és una condició obligatòria, amb diverses característiques de mobiliari i comportament. Inicialment s’ha fet una anàlisi exhaustiva de l’estat actual dels pisos, i a continuació s’han contemplat tant els hàbits i necessitats funcionals com els anhels dels usuaris.

 

La resposta conjunta s’articula mitjançant una visió emotiva, que se sustenta a la metàfora d’un arbre fruiter, el cirerer, del qual es desprenen diferents connotacions per a cadascun dels pisos.

 

El projecte ha arribat fins a la definició detallada dels elements -revestiment, mobiliari, il·luminació, equipament de cuina, sanitaris-, per tal de facilitar-ne la translació a un futur procés d’execució real del disseny proposat. Les estudiants han treballat amb moltíssima il·lusió i dedicació, cosa que ha portat a un resultat de molta qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Contactar

Rellena el formulario siguiente y te contactaremos lo antes posible.