Elisava col·labora amb Aspasim a la reforma de Xinxeta, Nino Baldufa, Selva Empordà i Habitatge

Aspasim recull les persones que atén, la majoria òrfenes, en diferents pisos repartits per la ciutat de Barcelona. Amb l’objectiu de satisfer les creixents necessitats de suport dels habitants que han construït les seves vides en aquests espais, ara hem de canviar l’orientació administrativa dels pisos, permetent que els residents continuïn vivint junts, juntament amb els seus companys i educadors. mateix entorn que ha generat una unitat familiar i una llar significativa per a ells.

En aquest sentit, una selecció de vuit estudiants de tercer curs del Grau en Disseny d’Elisava han dut a terme un projecte de reforma d’interiors de 4 habitatges de diferents tipologies a diferents localitzacions de Barcelona —Vila Olímpica, Eixample, Sants, Vallvidrera— a col·laboració amb ASPASIM.

El projecte està pensat perquè els usuaris dels habitatges projectats estiguin repartits bàsicament per rangs d’edat –infants, adolescents, joves i adults–, amb diverses característiques de mobiliari i comportament. Inicialment s’ha fet una anàlisi exhaustiva de l’estat actual dels pisos, ia continuació s’han contemplat tant els hàbits i necessitats funcionals com els anhels dels usuaris.

La resposta conjunta s’articula mitjançant una visió emotiva, que se sustenta a la metàfora d’un arbre fruiter, el cirerer, del qual es desprenen diferents connotacions per a cadascun dels pisos.

El projecte ha arribat fins a la definició detallada dels elements -revestiment, mobiliari, il·luminació, equipament de cuina, sanitaris-, per tal de facilitar-ne la translació a un futur procés d’execució real del disseny proposat. Les estudiants han treballat amb moltíssima il·lusió i dedicació, cosa que ha portat a un resultat de molta qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Contactar

Rellena el formulario siguiente y te contactaremos lo antes posible.