L’Embotona’t es consolida com la cita cultural de refèrencia per a la promoció de la inclusió i l’accesibilitat

L’Embtona’t Festival va celebrar aquest dissabte la seva segona edició, que ha servit per consolidar-lo com una cita de referència a la ciutat de Barcelona per a la promoció de la inclusivitat, la diversitat i el compromís amb les mesures d’accessibilitat. L’esdeveniment ha estat accessible per a tothom, amb instal·lacions adaptades, audiodescripcions, programes en Braille, bucles magnètics, intèrprets de llengua de signes i altres mesures per garantir una experiència inclusiva i còmoda per a tothom,  un compromís que ha estat molt ben rebut per les famílies i el públic en general que va assistir al Festival.

Més enllà del seu caràcter reivindicatiu, l’Embotona’t ha comptat amb un cartell estel·lar. A les 10h del matí amb un cercavila a la plaça del Poble Espanyol protagonitzat pel NORMAG DE SARRIÀ i la FRIDA DE TARRAGONA, dos gegants inclusius que permeten a les persones amb discapacitat passar de ser simples espectadors a ser partícips de les festes.

Durant tot el dia, el Poble Espanyol va anar acollint grans actuacions. Una de les més esperades va estar la dels BETA del SX3. El quartet, format per la Kai, el Jan, la Lola i el Grau, va captivar als més petits que no volien marxar sense  aconseguir apropar-se als seus ídols, que prèviament els havien contagiat d’energia amb les seves cançons plenes de missatges d’optimisme i superació. Un altre dels protagonistes de la jornada ha estat REGGAE PER XICS, que han presentat el seu nou disc El Cuc Quàntic, un treball amb tocs de ciència-ficció i ritmes jamaicans com l’ska, el rocksteady, el reggae o el dance hall.

El MAG LARI, amb la seva participació, omplia l’escenari de màgia i d’humor, provocant les rialles de grans i petits. Durant la tarda, també vam gaudir de l’actuació de la SARA ROY, que un any més, ha volgut compartir escenari amb EL BOTÓ MÀGIC amb qui ha interpretat Tocar el cel, himne del festival, que ha estat composat per la reconeguda cantant. El Botó Màgic no va acabar aquí la seva intervenció ja que poc després, pujaven a l’escenari del seu mateix nom, per completar la seva participació i complir com grans amfitrions del festival. LA TRESCA I LA VERDESCA, també van participar a l’Embotona’t on van presentar el seu nou espectacle Zum, mentre LA COLORS BAND, banda de rock integrativa del Centre Ocupacional de Pedralbes, va interpretar magnífiques versions de The Beatles. Tampoc ens oblidem dels AMBAUKA que van ser els encarregats d’obrir les actuacions musicals del festival, presentant el seu nou espectacle, Peti qui peti!

L’escenari de la Carpa s’inaugurava a mig matí amb en JORDI TONIETTI que ens oferia un espectacle de contes musicats, mentre que la PILARIN BAYÈS, inspirada per l’entorn, dibuixava tres meravelloses il·lustracions que van ser sortejades entre els més petits.

La Carpa, que aquest any es va sumar com a nou escenari a l’Embotona’t, va ser l’espai de grans històries que es van anar succeint durant tot el dia, com LA NIT DE LES SABATES MÀGIQUES protagonitzada per l’Irati, l’Unai, en Pau i la Fiona, personatges reals amb diversitat funcional que ens convidaven a canviar estereotips i despertar sensibilitats cap a les seves vides. També van trepitjar l’escenari LA NOEMÍ FONT, que ens explicava La revolución Shiwa, EL BLAI SENABRE amb Històries de palau i els VIVIM DEL CUENTU que amb Contes desexplicats entretenien la canalla amb històries capgirades com un mitjó.

El Teatre del Poble Espanyol ha estat un altra dels escenaris protagonista de l’Embotona’t, que va obrir les seves portes amb la companyia el POT Teatre, formada per actors i actrius amb discapacitat intel·lectual, que van interpretar Els 3 porquets i el llop especulador. També va estar l’escenari del CINEMA INCLÚS, conegut per ser el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat que se celebra al CaixaForum i que promou pel·lícules i curtmetratges sobre diversitat funcional, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d’un punt de vista diferent.

De fet, totes les actuacions juntament amb els tallers, els espectacles itinerants, el maquillatge màgic, els jocs i la resta d’ambientació van contribuir a crear una atmosfera màgica i festiva durant tota la jornada.

Impacte Solidari

La venda d’entrades, juntament amb les donacions a través de l’opció Fila 0, ens permetran continuar vetllant pel benestar de les persones amb discapacitat intel·lectual greu a través dels nostres projectes educatius, ocupacionals, d’habitatge, de salut i d’oci.

Moltes gràcies a tots i a totes!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Contactar

Rellena el formulario siguiente y te contactaremos lo antes posible.