Hort per a tothom, un projecte amb perspectiva ecològica i social

Un hort per a tothom és un hort ecològic obert a tothom, amb una doble funcionalitat. És una activitat pròpia del Taller Ocupacional d’ASPASIM, i és una aula ecològica de referència per a escoles, on a part de poder conèixer els cultius i les tècniques, i la producció d’aliments, ens permet el desenvolupament sostenible i l’optimització dels recursos de la terra així com l’impacte social d’obrir una entitat que treballa per les persones amb discapacitat i apropar-la als alumnes de les escoles, centres cívics, etc.. Volem afavorir un espai d’inclusió a la inversa, de normalització i de demostració que les persones amb discapacitat som capaces.

Aquests horts de cultiu a terra consten de cinc feixes amb desnivell (els horts són dins la serra de Collserola) actualment no accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, i d’un hort adaptat a peu pla, amb bancals amb reg per commutador i taules de cultiu adaptades a cadira de rodes. A hores d’ara, disposem d’horts específics segons les possibilitats de cada persona.

Des d’ Aspasim en general (Certificació de qualitat segons la nova norma 9001:2015) i des d’un Hort per a tothom en particular estem altament compromesos tant amb la cura del medi ambient i del nostre entorn natural, com amb el foment d’una economia de proximitat, cooperativa, social i, en definitiva, responsable amb el nostre medi El projecte té un gran interès educatiu des de la perspectiva comunitària: el projecte, pretén fer una inclusió a la inversa, és a dir, obrir a la comunitat els centres que atenen persones amb discapacitat. L’impacte en els agents participants i l’entorn, treball en xarxa i implicació amb el territori.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Contactar

Rellena el formulario siguiente y te contactaremos lo antes posible.