El rebrot de la covid19 afecta els serveis de la Fundació Aspasim

La Fundació Aspasim afronta una segona onada de persones afectades per la pandèmia. Vuit persones han donat positiu els darrers dies: una nena de 10 anys asimptomàtica i 7 professionals amb símptomes lleus o asimptomàtics. Aquests casos se sumen a la trentena de casos (14 usuaris i 15 professionals) que ja van afectar la Fundació Aspasim a l’inici de la pandèmia.

La Fundació Aspasim atén més de 280 persones amb discapacitat intel·lectual greu. Les 10 llars, els 7 tallers ocupacionals i els grups d’infantil, primària i secundària de l’escola d’Educació especial van engegar l’activitat al setembre seguint els protocols sanitaris vigents i amb una ocupació entorn al 95%, el que va suposar haver de fer inversions superiors als 15.000€ per a que les instal·lacions estiguessin adaptades. Ha calgut millorar la ventilació dels espais, crear nous circuits d’entrada i sortida accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, habilitar nous espais per complir les distàncies de seguretat… A aquestes despeses imprescindibles per a reobrir, cal afegir les necessitats permanents de material sanitari, desinfeccions i cobertura de professionals amb baixes per aïllament, que suposen uns costos afegits de 8.000€ setmanals. Recordem que aquestes despeses se sumen al deute de 132.000€ que te la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) amb Aspasim en relació als expedients econòmics dels anys 2016 al 2019 d’infants amb discapacitat tutelats per la DGAIA que atenem a Aspasim. Un deute que hem tornat a reclamar al TSJC.

Degut als casos confirmats aquesta setmana ha calgut tancar tots els grups del Centre d’Educació Especial d’Aspasim, anul·lar el servei de transport escolar, desinfectar un pis i aïllar 32 infants i adolescents i 10 professionals. El dilluns 2 de novembre reobrim l’escola i els dos serveis que havien fet quarantena. Tothom es troba bé i la resta de PCR són negatius.

Una situació de crisi sanitària que s’està assumint des de la responsabilitat de mantenir l’acompanyament a les persones amb discapacitat intel·lectual greu i les seves famílies malgrat la pandèmia, fent equip amb uns professionals excel·lents que posen la cura per davant de la por.

Una vegada més, la Fundació Aspasim agraeix el suport de persones, entitats, empreses i institucions per acompanyar les persones amb discapacitat intel·lectual greu.

DONATIUS. aspasim.com // ES51 2100 0891 5802 0016 9191

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Contactar

Rellena el formulario siguiente y te contactaremos lo antes posible.