PROJECTE BIO PINTURA STO

Posted in Taller ocupacional.

Al taller d'experimentació musical durant el trimestre passat es va dur a terme un projecte basat en la unió de dos conceptes creatius: pintar amb música i les noves tecnologies. L'objectiu era expressar les emocions, experiències o records que ens evoquen certes cançons o melodies a través de la pintura.

 "No hi ha gairebé cap part del cervell que no es vegi afectada per la música."

Stefan Koelsch

 En pintar amb música es treballa l'expressió plàstica, la motricitat fina i la capacitat d'abstracció, però en aquest cas també la capacitat d'iniciativa i la seguretat, ja que era cada participant qui prenia la decisió de apropar-se i pintar sense influència o judici extern .

Van cuidar d'un espai segur i relaxat amb l'objectiu d'imaginar una rutina necessària perquè en entrar en aquest ambient musical poguessin experimentar amb pintures i emocions. Van crear gran quantitat d'obres i, llavors, el repte va ser transformar-les en instruments. Van conèixer la Makey Makey, una plaqueta que transforma els impulsos elèctrics en sons, que van connectar a les seves pintures després que se'ls dibuixés una quadrícula amb grafit conductor. Aquesta va produir una sèrie de sons i els participant van triar un d'ells per la seva obra. Mitjançant una polsera de paper de plata connectada al Makey Makey van poder escoltar el so triat cada vegada que tocaven la seva pintura.

Cada un d'ells va passar de ser pintor a música, i va interpretar el seu instrument per tots els seus companys.