DENÚNCIA DE LA LADD DAVANT LA INAUGURACIÓ DE LA RESIDÈNCIA MAS SAURÓ

Posted in Notícies.

 

Des de la Fundació Aspasim ( Creu de Sant Jordi 2015) ens adherim a la denúncia de la LADD – Associació en defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel.lectual– davant la inauguració de la Residència Mas Sauró- capacitat 60 placesper a persones amb discapacitat Intel.lectual  a Collserola demà 21 de juliol a les 19h. Es un fet insòlit a Catalunya que vulnera l’article 19 de la Convenció de drets de les persones amb discapacitat de Nacions Unides del 2006.

 

Molts veïns de la zona  ho coneixen com “Guantánamo......”

Tan de bo en breu s’arribi a reconvertir en un equipament públic d’interès  pels veïns de  la Muntanya o en un Institut de Secundària que tanta falta  faria. I les persones amb discapacitat es poguessin traslladar a viure on viu tothom que és a la comunitat en unes proporcions raonables i amb veïns sense discapacitat. 

 

A l’estat de BC de Canadà l’any 1996 es van tancar i prohibir per llei aquesta mena de centres. 20 anys després a Catalunya  el President de la Generalitat n’inaugura un...................

 

ENLLAÇ DOCUMENT EN PDF PER IMPRIMIR

http://www.ladd.cat/

 

Us deixem el document sencer: 

 

La LADD defereix la inauguració  de la Residència Mas Sauró  a Collserola perquè no promou la integració a la comunitat, tal com preveu la Convenció de la ONU dels  Drets de  les  persones amb discapacitat

  • L’Associació en defensa dels drets de les persones amb discapacitat (LADD), constituïda fa 2 mesos, alerta que la Residència Mas Sauró neix des d’una perspectiva poc inclusiva.

 

  • La inauguració de Mas Sauró, el proper dimarts 21 de juliol i 3 anys després de la seva construcció, representa retrocedir 50 anys pel que fa als drets de les persones amb discapacitat.

 

  • L’obra ha tingut un cost de 6.500.000 € que equival a uns 108.000 € d’inversió per plaça , més els costos de vigilància, manteniment i seguretat de l’edifici durant tres anys.

Dimarts 21 de juliol del 2015 la Generalitat de Catalunya inaugurarà la residencia Mas Sauró a la serra de Collserola. Es tracta d’una residència per a persones amb discapacitat intel.lectual fora dels paràmetres de la vida a la comunitat on l’únic transport públic que hi arriba és el bus 118 del barri amb menys de 10 seients.

Des de l’Associació en defensa dels drets de les persones amb discapacitat (LADD) volem manifestar que la posada en marxa d’aquest equipament, no només vulnera les directives europees en l’horitzó 2020, sinó que xoca frontalment amb l’article 19 de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat i especialment amb el subapartat a) que reconeix que: “Les persones amb discapacitat tinguin l'oportunitat de triar el seu lloc de residència i on i amb qui viure, en igualtat de condicions amb les altres, i no es vegin obligades a viure conforme a un sistema de vida específic”.

La inauguració d’aquesta residència representa un retrocés de més de 50 anys pel que fa al model de societat inclusiva que des de diferents institucions, entitats i associacions s’està treballant per assolir.

El model de societat exclusiva que promouen aquest tipus de polítiques representa a la vegada un malbaratament dels recursos públics. El cost de l’obra és de 6.500.000 €, que equival a 108.000 € d’inversió per plaça, mentre que en contraposició, l’adaptació i supressió de barreres  d’un habitatge a la comunitat té un cost d’entre 10.000 i 14.000 € per plaça. Només amb els costos de vigilància i seguretat d’aquests més de tres anys s’haurien pogut adaptar desenes de places en equipaments comunitaris de la ciutat de Barcelona.

Des de la LADD seguirem treballant per garantir que les persones amb discapacitat intel·lectual tinguin una vida digna i amb igualtat de condicions, i aquest fet passa per garantir el dret que puguin escollir el seu lloc de vida i que no es vegin obligades a viure apartades de la seva comunitat.    

Per més informació:

Maite Ruiz   629752887  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Loli Saballs  666591131 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Article 19 CONVENCIÓ DE DRETS

Dret a viure de forma independent i a ser inclòs en la comunitat.

Els estats part en aquesta convenció reconeixen el dret en igualtat de condicions de totes les persones amb discapacitat a viure a la comunitat, amb opcions iguals a les de les altres, i han d’adoptar mesures efectives i pertinents per facilitar el ple gaudi d'aquest dret a les persones amb discapacitat i la seva plena inclusió i participació a la comunitat, i han d’assegurar especialment que:

a) Les persones amb discapacitat tinguin l'oportunitat de triar el seu lloc de residència i on i amb qui viure, en igualtat de condicions amb les altres, i no es vegin obligades a viure conforme a un sistema de vida específic;

b) Les persones amb discapacitat tinguin accés a una varietat de serveis d'assistència domiciliària, residencial i altres serveis de suport de la comunitat, inclosa l'assistència personal que sigui necessària per facilitar la seva existència i la seva inclusió a la comunitat, i per evitar-ne l’aïllament o la separació;

c) Les instal·lacions i els serveis comunitaris per a la població en general estiguin a disposició, en igualtat de condicions, de les persones amb discapacitat i tinguin en compte les seves necessitats.

http://www.lgbt-ep.eu/wp-content/uploads/2013/11/European-Social-Fund-Adopted-resolution.pdf